De IJsselstreek tussen Zutphen en Welsum in mist en vorst

Het zou een mooie dag worden en omdat ik nog steeds een dagje wilde gaan fotograferen met mijn oude analoge Voigtländer Bessa, met een zwart wit filmpje er in, ging ik op pad. Bestemming de rivier de IJssel. Vanwege het licht besloot ik van zuid naar noord te gaan, beginnend in Zutphen, met de auto zo dicht mogelijk langs de rivier. Het had behoorlijk gevroren, maar vanaf huis scheen een bleke zon en dat leek veelbelovend. Vlak voor Voorst belandde ik in de mist en daar ging mijn project van die dag ook bijna de mist in. Van de nood een deugd makend, schoot ik beelden met mijn vertrouwde digitale camera. Soms in de mist, soms met wat zon en later met volle zon. Het leverde mooie beelden op. Je kunt de kou bijna voelen, schreef iemand op Facebook, waar mijn foto’s ook te zien waren.

De analoge beelden, ik maakte er slechts vier, komen later. Eerst moet het rolletje op: nog vier te gaan, want het is wel 6×9 centimeter. Zulke grote sensoren heb ik niet in mijn digitale camera’s.