Drijvend Paviljoen Rotterdam

Van tijd tot tijd bezoek ik Rotterdam, vooral om naar het Nederlands Fotomuseum te gaan. Zo deed ik dat ook afgelopen zondag. Vanuit de metrohalte Wilhelminaplein op weg naar Hotel New York voor de lunch, zag ik opeens in mijn ooghoek wat futuristisch aandoende bouwsels op het water drijven. Echt iets voor Rotterdam, dacht ik bij mezelf, en ging er heen. Het bleek het ‘drijvend paviljoen’ te zijn. Wat is het drijvend paviljoen? Ik citeer de website:

Het Drijvend Paviljoen is het expertisecentrum van de innovatieve en inspirerende aanpak van klimaat, energie en water. Die focus maakt het centrum onder meer tot de etalage en het visitekaartje van het Nationaal Watercentrum in oprichting. Zo versterkt het Drijvend Paviljoen de concurrentiepositie van de Nederlandse waterwereld over de volle breedte.

  • Pilot voor drijvend bouwen en wonen in Rotterdam.
  • Etalage van klimaatbestendige innovaties en samenwerkingen.
  • Klimaatbestendig, innovatief, duurzaam en flexibel.”

Het blijkt dat je deze prachtige locatie ook nog kunt huren voor evenementen.

Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant is het interessant voor fotografen. De lichtval, de spiegelingen en de doorkijkjes binnen zijn heel bijzonder. En binnen is het veel groter dan je vanaf de buitenkant zou zeggen. Hun website is: http://www.floatingpavilion.nl/

 

Een kleine foto-impressie zie je hier onder…