Landschap in zwart wit.

Geïnspireerd door een workshop Landschap in zwart wit ben ik aan het werk gegaan in het Beekberger Woud, een opnieuw aangelegd natuurgebied in de buurt van Apeldoorn. Natuurlijk kun je gewoon in kleur werken en dat naderhand omzetten in zwart wit, maar de truc bestaat er uit, dat je al tijdens het fotograferen kijkt met ‘zwart witte” ogen. Kijk naar wat je wilt fotograferen door je oogharen, dan zie je of er contrast genoeg is om de foto naderhand zwart wit te laten zijn. Door zo bewust te gaan fotograferen is de bijgaande serie ontstaan. Landschappen, maar ook onderdelen van landschappen of riet in het water. Details dus. Omdat ik ooit ben begonnen met zwart wit, analoog in de doka, heb ik er nog altijd een zekere liefde voor gehouden. En zeker omdat ik nu achter de computer in een fractie van de tijd die ik vroeger in de doka nodig had, de foto kan bewerken tot een dynamisch geheel. Ik zou zeggen, oordeel zelf en als je me er iets over wilt laten weten, gebruik het contactformulier.